Saxum 2003

Menüpont létrehozása

Ahhoz, hogy oldalunkba beillesszük az asztrológiai komponenst, létre kell hozni egy menüpontot. A menüpont típusa Saxum Astro legyen! Ezen belül kétféle megjelenítési mód közül lehet választani:

 1. Jegyválasztó elrendezés
 2. Ez a megjelenítési mód a jegyek képeit jeleníti meg, amelyekre kattintva a jegy jellemzőit olvashatja a látogató. A kötelező beállításoknál ki kell választani a típust, a beállításoknál azt, hogy hány sorban illetve hogy jobbra, balra, vagy középre rendezve jelenjenek meg a képek.

 3. Kiválasztás elrendezés
 4. Ez a megjelenítési mód lehetőséget ad arra, hogy a látogató direkt vagy indirekt módon kiválassza, hogy melyik jegy(ek) jellemzőit szeretné látni. A direkt mód azt jelenti, hogy legördülő menüből választja ki a jegyet, az indirekt mód azt, hogy születési dátumot ad meg.

  A kötelező beállításoknál ki kell választani a típust. A beállítások résznél kiválasztható a "layout". A komponens telepítésével itt csak egy opció látható: "alapértelmezett". Ez a lista beépülő modulok telepítésével bővíthető.

  Ha a layout mezőt "alapértelmezett" értéken hagyjuk, a komponens figyelembe veszi a következő két beállítást is: megadható, hogy egy vagy két személy adatait kérdezze a program, illetve hogy jegyeket vagy születési dátumot kelljen megadni. Ha egy személy adatait kérdezzük, akkor a felhasználók egy egyszerű jellemzést olvashatnak a kiválasztott jegyről - ezt lehet a Jegyek menüben paraméterezni. Ha két személy adatait várjuk, akkor egy elemzést látnak a két jegy összeillőségéről - ezt a Párosítások menüben töltjük fel.

  A fentieken kívül a komponens vezérlőpultjáról elérhető Beállítások ablakban két paraméter adható meg: mi legyen az első és az utolsó érték a születési év legördülő menüjében. (A születési év természetesen csak olyan típus esetén jelenik meg, ahol éven átnyúló típusúak a jegyek.)

  Szintén a Beállítások ablakban az Engedélyek fülön a standard Joomla jogosultságok mellett megtalálható a "PDF létrehozása" jog. Amelyik felhasználói csoport esetén ez engedélyezett, az mindegyik megjelenítés esetén PDF fájlba tudja menteni a generált tartalmat. (A funkció működéséhez szükséges, hogy legyen valamilyen PDF generátor telepítve a Joomlához. Például ezzel a módszerrel, vagy Phoca PDF komponenssel.)

 5. Mentett eredmények elrendezés

Leírását lásd a következő oldalon.

Adomány

Ha hasznosnak találod a bővítményeinket, támogasd a fejlesztést, és adományozz egy kisebb összeget! Köszönjük.unregistered template Template by Ahadesign Visit the Ahadesign-Forum and Joomla 1.6 Live Preview