Saxum 2003

Típusok és értékelések

A Típusok menüpontban a komponens weboldalon megjelenő induló oldalát lehet paraméterezni. Az itt beállítottak határozzák meg egyrészt, hogy a weboldal megfelelő menüpontjában mivel találja szembe magát a látogató.

Név: az oldal címe.

Halmaz: melyik halmaz elemeiből kell választani.

Darab: hány darabot kell a halmaz elemeiből választani.

Leírás: az oldalon megjelenő bevezető szöveg, instrukciók

Másrészt itt kell beállítani, hogy az értékelés milyen módon történjen: a kiválasztott elemeket egyesével vagy együttesen értékelje a program, valamint hogy számítson-e a kiválasztás sorrendje.

Beállítható, hogy az értékelés ingyen megtekinthető legyen bárki számára, vagy csak fizetés ellenében jelenjen meg. A fizetés típusa alapértelmezetten ingyenes, megfelelő beépülő-modul telepítésével a lista bővíthető. Ha valamelyik beépülő-modul van beállítva, akkor megjelennek a fizetés beállításai: ár, devizanem, adómérték, fizetés utáni művelet, és hogy milyen adatokat kell megadnia a felhasználónak a fizetés előtt.

Az Értékelések menüpontban kell paraméterezni, hogy az elemek kiválasztása után milyen értékelést kapjon a látogató. Új értékelés rögzítésekor először típust kell választani. A típus beállításaitól függően változik a értékelés beállításainak oldala:

  • elemenkénti értékelés esetén, ha nem számít a sorrend, akkor csak az elemet kell kiválasztani
  • elemenkénti értékelés esetén, ha számít a sorrend, akkor ki kell választani az elemet és a pozícióját
  • együttes értékelés esetén, ha nem számít a sorrend, akkor a típusnál meghatározott számú elemet kell kijelölni
  • együttes értékelés esetén, ha számít a sorrend, akkor minden pozícióhoz kell kiválasztani a megfelelő elemet

Az értékelés szövege szabadon szerkeszthető.

Adomány

Ha hasznosnak találod a bővítményeinket, támogasd a fejlesztést, és adományozz egy kisebb összeget! Köszönjük.unregistered template Template by Ahadesign Visit the Ahadesign-Forum and Joomla 1.6 Live Preview